carolinastraning

Alla inlägg under januari 2011

..

Av carolina godin - 9 januari 2011 10:00

Idag får blackie vila.

Tänk vad tiden går fort på loven!

Och kommer sakna Minna på Dåntorp dom åker idag :(

Men jag tänkte brätta att jag kommer börja träna för Lotta varanan Lördag lydnads träning över bommar och sånt, men sen när det känns bra ska jag hoppa för henne med blackie.

Ha en bra dag :)


Av carolina godin - 8 januari 2011 19:40

Igår blev det ingen hoppning utan ett dressyr pas.

Och idag så red jag ridlektion för Lotta hon är en ridlärare på djursholm och domare i hoppning men jag träna bommar med blackie idag både skritt och trav.

Men övningen var att skrita överbommarna och sen göra halt och sen framdelsväning och sen samma sak mot bommarna igen och samma sak i traven, men när jag börja trava så stak hon och hoppa över bommarna allt för att slipa jobba så tillslut så fick jag henne att svunga över bommarna.

Fick nåra saker jag ska göra för att hon ska fata att vi är ett team tilsammans inte att hon ska göra som hon vill för att slipa jobba.

Men tipsen var att i traven när jag sat ner ska jag sita djupt ner i saden och dunka in henne i takten jag har och luta mig mer bakåt så jag är beräd om hon stiker och dunka till med höger sänken om hon inte böjer sig i högervarvet för det är så att hon sjuter in högerbogen för att inte arbeta och då saktar hon av till skrit för att det är jobbigt och att hon ska ladda  inför bommarna, för hon känner att jag kan få stopp på henne och hantera henne.

Men hon blev superfin och hela hennes kropp bara arbeta och benna fick mycket svung när jag trava av henne, fast det blev ingen galopp hehe hon blev så mentalt trött över att hon fick tänka så mycket och jag måste erkänna att jag blev helt slut att jobba så mycket med sätet och ja hela kroppen och hjärnan dog bara tillslut :P


Av carolina godin - 7 januari 2011 10:18

Hej igår blev det ett dressyr pass vilket gick så där halva passet men superbra i slutet.

Idag blir det hoppning tänkte träna lite svängar och att jag ska kunna ta tillbaka henne och att hon tar sänken och lite halvhalter.

Här är banan jag ska hoppa det är ca 5-7 galoppsrång imellan 1-2.

Sen så tänkte jag skriva upp vilka tävlingar jag eventuelt ska vara med på.  

*jag kommer nog först vara med på en pay´n jump.

*Sen tänkte jag vara med på sundby ridklubb 2011-04-25

*Roo gård 2011-05-14

*Gladö ridsälskap 2011-05-29

* Och så nån till pay´n jump eller klubbtävling jag får se det kanse går jättebra och Blackie tycker det är jätte roligt då kanse det blir nån mer tävling eller nån hoppkurs. :)


Av carolina godin - 5 januari 2011 20:30

Idag blev det dressyr och det gick väl bra men hon har nog träningsvärk.

så jag tar det lite lungt och så rider jag bara korta pas och berömer henne varje gång hon gör nåt bra, så hon inte tyker det blir tråkigt att bli riden.

Förlåt att det är lite tråkigt på bloggen just nu!

men ska bli bättre så kram på er :)

Av carolina godin - 4 januari 2011 11:50

Hej hej i föregår galopperade jag och blackie lite i snön i deras hage och snön var upp till magen på henne så det blev ett jätte kort pass.

Igår så långerade jag henne i rid huset och hon försökte stika i höger galoppen den som är jobbig. Men jag fick stopp på henne och det är viktigt att få stop på henne första gången annars gör hon det hela tiden sen.

men jag blev jätte glad för sen skärpte hon sig och var en super duktig liten ponny :)

Tror jag har en gammal video när jag långerar henne och hon stiker så där ska titta men laddar upp den ikväll i så fall.

Idag föresten ska jag rida dressyr med mycket övergångar och galoppfatningar och sånt, det är så roligt att hon blir så fin när hon väl är uppmärksam på ryttarn tx i Torsdags så ryggade och sen fatta galopp jätte duktigt av henne :)!

A men ska ut till stallet nu.

///////////////kram


Av carolina godin - 1 januari 2011 22:23

Idag hoppade jag blackie och det gick superbra!

jag hoppa en oxer med vattenmatta utan vatten da men så hade jag koner också och lite glitter.Hon bryr sig inte alls, hon tittar lite.

Och god nytt år på er :)

Presentation

Hej mitt namn är Carolina och jag är 96 och satsar inom ridningen.
jag har en D-ponny som heter Black Lady.
Och jag har som mål till somarn är att hoppa 1,10 med henne .
Sen vill jag försöka kvala till globen men det kommer nog till näst nästa sommar.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards